Lediga semesterbostäder i Åre

Lediga semesterbostäder i Åre

Hitta ditt perfekta semesterboende i Åre

168 Bostäder funna

Lediga semesterbostäder i Åre

Lediga semesterbostäder i Åre

Åre: Ett vinterparadis med charm och natur

Åre är en pittoresk fjällby belägen i Jämtlands län, och är känd för sin fantastiska natur och sitt omfattande utbud av aktiviteter året runt. Oavsett om du besöker under vinter eller sommar finns det massor att göra och uppleva här.

Vintertid lockar Åre skid- och snowboardentusiaster från hela världen med sina välpreparerade backar och omfattande liftsystem. För den som inte är så intresserad av att åka skidor finns det också gott om andra vinteraktiviteter att välja mellan, som till exempel snöskotersafari, isklättring och snöskovandring. 

På sommaren förvandlas Åre till en lekplats för friluftsliv med möjligheter till vandring, cykling, fiske och mycket mer. Här finns ett stort nätverk av vandringsleder som tar dig genom vacker natur och förbi kristallklara fjällsjöar

Upplevelser i Åre

Åka skidor och snowboard: Åre har över 100 kilometer pistade backar för alla nivåer, från nybörjare till experter. Du kan också åka offpist, längdskidor eller skoter.

Vandra och cykla: På sommaren kan du vandra eller cykla i den vackra fjällmiljön. Det finns många leder att välja mellan, både korta och långa.

Rafting och forsränning: Åreälven är en perfekt plats för att prova på rafting eller forsränning. Du kan välja mellan en lugnare tur eller en mer utmanande forsränning.

Fiska: Östersund och Åre är kända för sitt goda fiske. Du kan fiska i sjöar, åar och älvar.

Besök Åre by: Åre by är en charmig by med många butiker, restauranger och caféer. Här kan du shoppa, äta och fika och njuta av den avslappnade atmosfären.

Prova på lokala specialiteter: Åre har en rik matkultur. Prova på klassiker som renkött, pitepalt och ostkaka.

Pendling i Åre

Åre har en god kollektivtrafik med bussar och tåg. Du kan ta dig runt i byn och till de flesta skidområden med buss. Det finns också taxi och hyrbilar tillgängliga.