Lediga semesterbostäder i Stockholm

Lediga semesterbostäder i Stockholm

Hitta ditt perfekta semesterboende i Stockholm

183 Bostäder funna

Lediga semesterbostäder i Stockholm

Lediga semesterbostäder i Stockholm

Stockholm: En pulserande stad vid vattnet

Stockholm, Sveriges huvudstad, är en vacker och livlig stad med en rik historia och kultur. Staden är belägen på 14 öar i Mälaren, vilket ger den en unik karaktär med många broar och vattenvägar. Stockholm har något att erbjuda alla, oavsett om du är intresserad av historia, kultur, natur, shopping eller mat.

Vad kan man göra i Stockholm?

Upptäck Gamla Stan: Promenera genom de kullerstensgatorna i Gamla Stan, Stockholms äldsta stadsdel. Beundra den färgglada arkitekturen, besök Kungliga Slottet och lär dig mer om Sveriges historia på Medeltidsmuseet.

Besök museerna: Stockholm har ett stort utbud av museer av världsklass. Välj mellan Moderna Museet med sin samling av modern och samtida konst, ABBA The Museum för en interaktiv upplevelse om världens mest kända svenska band, eller Skansen, ett friluftsmuseum med djur, hus och traditioner från hela Sverige.

Njut av skärgården: Ta en båttur ut till Stockholms vackra skärgård med över 30 000 öar. Besök idylliska fiskebyar, bada i havet eller vandra i den orörda naturen.

Shoppa loss: Stockholm har allt från exklusiva butiker i Östermalm till vintagefynd i Södermalm. Promenera längs Drottninggatan, Sveriges mest kända shoppinggata, eller besök NK, Sveriges varuhus.

Fika: Stockholm är också känt för sitt livliga restaurang- och kaféliv. Här kan du smaka på allt från traditionell svensk husmanskost till internationella delikatesser från världens alla hörn. Missa inte att prova en fika, den svenska traditionen med kaffe och bakverk, på något av stadens många mysiga kaféer.

Att pendla i Stockholm:

När det gäller pendling så är Stockholm väl anslutet med ett effektivt och omfattande kollektivtrafiksystem. Tunnelbana, pendeltåg, bussar och spårvagnar tar dig enkelt runt i staden och till dess omgivningar. Många invånare väljer också att cykla till och från arbetet, då staden är cykelvänlig med många cykelvägar och utlåningsstationer för cyklar. Du kan köpa en SL-accesskort som ger dig obegränsad resa med all kollektivtrafik i Stockholm.

Tips:

1. Köp ett Stockholm Pass för att få gratis inträde till många av Stockholms sevärdheter
2. Ladda ner SL-appen för att se tidtabeller och köpa biljetter.
3. Hyr en cykel och utforska staden på två hjul.
4. Packa bekväma skor, du kommer att gå en hel del!