Gästscreeningprocessen - Trygghet och förtroende hos Guestit

By Matilda StruweAugust 05, 2024
Gästscreeningprocessen - Trygghet och förtroende hos Guestit
Gästscreeningprocessen - Trygghet och förtroende hos Guestit

Många nya ägare som funderar på att hyra ut sin bostad för första gången ställer frågor och vill känna sig för lite extra. Det förstår vi självklart.

En del i vårt detaljerade arbete med de gäster som hyr är den viktiga gäst screeningen som säkerställer de bästa gästerna för just ert boende.
Här berättar vår Head of Customer Success, Diana, om vår gästscreeningprocess. Denna process är en av våra högsta prioriteringar och vi hoppas att denna information ska svara på era frågor om hur vi selekterar gäster. 

Diana säger:
Hos Guestit är säkerheten och välbefinnandet för våra ägares bostäder vår högsta prioritet. För att säkerställa att våra gäster uppfyller våra höga krav genomför vi en djupgående screening av alla som bokar våra boenden. 
Detta är en extra verifiering utöver den som görs på bokningsplattformar såsom Airbnb. På detta sätt kan vi se till att de rätta gästerna får hyra de boenden vi förvaltar och att de tar hand om hemmet som om det vore deras eget. Även inne i ert boende, med hjälp av installation av digitala verktyg och stort fokus på detaljer, ser vi till att din bostad är säker.

Varför screenar vi gäster?

Trygghet: Att skydda din bostad från potentiella skador och ditt grannskap från potentiella störningar. Vårt mål är att se till att våra ägare känner sig trygga med att Guestit prioriterar välbefinnandet för deras bostäder över allt annat och en del av detta är att säkerställa goda gäster.

Förtroende: Att skapa en känsla av säkerhet och tillförlitlighet mellan Guestit och gästerna genom screening arbetet vi utför. Eftersom vi prioriterar säkerheten för de boenden vi förvaltar så strävar vi även efter att våra gäster ska känna sig trygga i vetskapen om att vi bryr oss om dem också. Screening visar vårt höga engagemang och noggranhet. 

Guestits screeningprocess:

Steg 1: Använda bokningsplattformar med inbyggd verifiering
Plattformar som Airbnb har robusta processer för identitetsverifiering. De kontrollerar statliga utfärdade ID-handlingar och bekräftar e-postadresser. Dessutom kan Guestit som professionell värd med uppdaterade gästprofilvyer, se tidigare recensioner, resebadges och annan information om gästerna.

Steg 2: Begär ytterligare verifiering via vårt online-incheckningsformulär
Även om bokningskanaler har egna verifieringsprocesser har vi på Guestit beslutat att vidta extra åtgärder för säkerheten och använda vårt eget verifieringsverktyg. Detta görs via ett online-incheckningsformulär som fylls i av alla gäster som bor i en av våra boenden. Genom detta ger gästerna oss värdefull information som en kopia på deras ID-handlingar, namn på alla gäster som bor i boendet, anledning till resan och uppdaterade kontaktuppgifter. Dessa uppgifter verifieras sedan och godkänns av vår kundtjänst personal.

Steg 3: Husregler
Efter att ha fyllt i vårt online-incheckningsformulär behöver gästerna läsa igenom våra husregler. De uppmanas sedan att acceptera och underteckna dessa regler, som sedan sparas i vårt system. Vi vidtar denna extra åtgärd för att se till att alla gäster tydligt förstår vad som är tillåtet under deras vistelse.

Steg 4: Ytterligare screening
Om vi fortfarande har några oklarheter om gästen  genomför vi en manuell verifiering där gästerna kontaktas per telefon av en av våra kundtjänst medarbetare. En serie verifieringsfrågor ställs för att bekräfta syftet med vistelsen samt gästens identitet. Detta är en slutlig åtgärd som vidtas för att garantera att alla våra gäster uppfyller våra standarder.
Om en gäst inte klarar av vår screening- och verifieringsprocedur avbokar vi bokningen. Vi tar detta beslut för att se till att vi bara har gäster som kommer att ta hand om boendet och grannskapet. Dessutom, för att bygga en hållbar och långsiktig relation med er, våra ägare, anser vi att säkerhet alltid är den högsta prioriteringen.

5. Avslutning
Vår omfattande gästscreeningsprocess visar vårt engagemang för att upprätthålla de högsta standarderna för säkerhet och förtroende. Genom att använda digitala verktyg och implementera grundliga verifieringssteg säkerställer vi att varje gäst respekterar och bryr sig om ägarens bostad som om den vore deras egen.

Hos Guestit tror vi att förtroende och säkerhet är grunden för en lyckad uthyrning. Genom att prioritera dessa aspekter vill vi säkerställa en smidig och positiv upplevelse för både ägaren och gästen. Vi arbetar aktivt för att bygga långvariga relationer baserade på trygghet och tillit, där våra ägare kan känna sig trygga med uthyrningen av sin bostad.

Om du fortsatt har frågor gällande vår process är du vart välkommen att kontakta owner@guestit.se














GuestitBlogsHyra utGästscreeningprocessen - Trygghet och förtroende hos Guestit

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum