Välj område och bostad

Om du funderar på att boka korttidsboende men vet inte riktigt vad du ska välja så har du kommit rätt. Vi på Guestit delar gärna med oss av några tips som kan underlätta valet.

By Olof KernellFebruary 14, 2024
Välj område och bostad
Bo centralt eller lite mer lantligt i Stockholm?

Merparten av Guestits korttidsboenden finns i Stockholm – en stad med många ansikten och unika stadsdelar. Stockholm är en stor stad både när det gäller yta och befolkningsstorlek. Man räknar med att regionen Storstockholm består av 26 kommuner och har en folkmängd på över 2 miljoner människor.

Utgå gärna från din privata situation och syftet med din resa. Om du ska på företagsbesök i city kan det vara smidigt att bo i city och ha gångavstånd till allting. Detta gäller särskilt dig som vill besöka restauranger, barer, affärer, sevärdheter och annat som storstan erbjuder.

Om du föredrar ett lugnare tempo utanför dörren kan du välja en närförort eller en närliggande kommun. Det finns många fina platser runt Stockholm och du befinner dig ofta nära allt vatten som ger staden dess speciella atmosfär.

Smidiga kommunikationer

Den täta biltrafiken i Stockholm kan vara ett problem men som tur är finns ett utbyggt tunnelbanenät och genomtänkta bussförbindelser. Du kan med andra ord bo lantligt och snabbt pendla in till stan. Så är det med till exempel Lidingö – en pärla utanför Stockholm där Guestit har förmedlat många gästnätter. Här kan du planera din resa med SL »

Kommer du ensam, i par eller med barn?

Guestit används av allt från ensamresenärer till stora barnfamiljer. Behoven ser olika ut när det gäller boendeyta, antal sovrum, parkering, köksutrustning och bekvämligheter av olika slag. För att underlätta din bokningsprocess tillhandahåller Guestit mycket information om varje objekt. Kolla särskilt under rubrikerna Bekvämligheter och Sovarrangemang där du ser om boendet är rätt för dig och ditt eventuella sällskap.

Affärsresenärer

En av våra stora kundgrupper är affärsresenärer eftersom Guestit är ett populärt alternativ till hotell. Du bor i en riktig bostad men med hotellstandard. Kolla gärna lite extra i våra objektsbeskrivningar, till exempel gällande wifi och laptopvänlig arbetsyta.

Prisnivå

Sist men inte minst, försäkra dig om att bostaden passar din budget. I Stockholm kan hyrorna variera ganska mycket beroende på område och standard. Om du ska stanna en längre tid är det värt besväret att jämföra flera alternativ i Guestits söktjänst.
Vi hoppas att du har nytta av dessa tips när du söker korttidsboende i Stockholm. Här kan du söka och boka ditt boende »

GuestitBlogsResetipsVälj område och bostad

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum