Lediga semesterboenden i Åhus

Lediga semesterboenden i Åhus

Hitta ditt perfekta semesterboende i Åhus

1 Bostäder funna

Lediga semesterboenden i Åhus

Åhus: En charmig kuststad med sandstränder och historia

Åhus, en charmig kuststad belägen vid Östersjökusten i Skåne, är känd för sina vackra stränder, pittoreska gator och rika historia. Trots sin litenhet erbjuder Åhus en mängd olika aktiviteter och sevärdheter för besökare att utforska. En av de mest populära aktiviteterna i Åhus är att besöka dess underbara stränder. 

Staden är också känd för sin rika historia och sina välbevarade byggnader. Besök Åhus slott, som ligger vackert beläget vid stranden, och lär dig mer om stadens fascinerande förflutna. 

Upplevelser i Åhus

Bada och sola: Åhus har en lång och vacker sandstrand som är perfekt för bad och sol. Du kan också hyra en kanot eller SUP-bräda och paddla runt i den vackra hamnen.
Besök Åhus Museum: Lär dig mer om Åhus historia och kultur på Åhus Museum. Museet har utställningar om allt från stenåldern till nutiden.
Promenera längs strandpromenaden: Strandpromenaden i Åhus är en perfekt plats att ta en promenad och njuta av den friska havsluften. Du kan också stanna till på ett av de många caféerna och restaurangerna längs vägen.
Besök Mandelmanns trädgårdar: Mandelmanns trädgårdar är en populär turistattraktion 45 minuter bort från centrala Åhus, med vackra trädgårdar, en ekologisk gårdsbutik och en restaurang.
Upptäck Åhus natur: Åhus har en vacker natur med skogar, sjöar och ängar. Du kan vandra, cykla eller paddla kanot i området.

Pendling

När det gäller pendling är Åhus välanslutet till andra delar av Skåne med både tåg- och bussförbindelser. Resan till större städer som Malmö och Kristianstad tar vanligtvis inte mer än en timme med kollektivtrafik. För dem som föredrar att pendla med bil finns det också goda vägförbindelser till omkringliggande områden.