Lediga semesterboenden i Örby

Lediga semesterboenden i Örby

Hitta ditt perfekta semesterboende i Örby

11 Bostäder funna

Lediga semesterboenden i Örby

Örby: En modern och familjevänlig stadsdel i Stockholm

Örby är en stadsdel i södra Stockholm, känd för sin moderna atmosfär, familjevänliga karaktär och goda kommunikationer. Området lockar både barnfamiljer och unga par med sina grönområden, lekplatser, skolor och närhet till både natur och stadskärna.

Vad kan man göra i Örby?

  • Upptäck naturen: Njut av vackra promenader och picknick, besök Örby Slott och dess trädgårdar, eller ta en tur till Skogskyrkogården, en UNESCO världsarvslistad kyrkogård med vacker arkitektur. I närheten av Örby finns även sjön Magelungen,
  • Lek och bus: Ta med barnen till lekplatserna i Örbystråket, Turingeparken eller Älvsjöparken, eller besök badplatsen vid Mälaren.
  • Träna och motionera: Spela tennis i Älvsjö Tennisklubb, eller ta en joggingtur längs Mälaren.
  • Älvsjömässan: Besök Älvsjömässan för olika evenemang, mässor och konserter.

Pendling

Pendling från Örby är bekvämt tack vare områdets goda kollektivtrafikförbindelser. Älvsjö station ligger i närheten och erbjuder smidiga förbindelser till Stockholms centrala delar och andra delar av staden med pendeltåg. Dessutom finns det flera busslinjer som trafikerar området och som gör det enkelt att ta sig runt i närområdet och till andra delar av Stockholm. Det är även lätt att ta sig fram med cykel eller bil

Områdesguide

Örby i Älvsjö är ett trivsamt område beläget söder om Stockholms innerstad. Med sitt lugna tempo och närhet till både stadsliv och natur är det ett populärt val för både boende och besökare. Här finns allt från shopping och restauranger till gröna parker och rekreationsmöjligheter. Med sina goda kollektivtrafikförbindelser är det också enkelt att ta sig till och från Örby, vilket gör det till ett bekvämt och attraktivt område att bo i eller att besöka för en dagstur.