Lediga semesterbostäder i Karlslund, Östersund

Lediga semesterbostäder i Karlslund, Östersund

Hitta ditt perfekta semesterboende i Karlslund

1 Bostäder funna

Lediga semesterbostäder i Karlslund, Östersund

Östersund: En stad med natur, kultur och fritidsaktiviteter

Östersund är vackert beläget vid Storsjöns glittrande vatten och är en stad som har något att erbjuda alla. Här kan du njuta av storslagna naturupplevelser, besöka intressanta kulturinstitutioner och delta i en mängd olika fritidsaktiviteter. Med sin pittoreska omgivning och vänliga atmosfär är Östersund en plats där både lokalbefolkning och besökare trivs.

Upplevelser i Östersund

Vandra eller cykla i natursköna omgivningar: Under sommarmånaderna förvandlas landskapet till en frodig grönska, vilket öppnar upp för vandring, cykling och paddling i de omgivande skogarna och sjöarna. Östersunds närhet till Storsjön, en av Sveriges största sjöar, erbjuder även möjligheter till fiske och båtliv för den som söker lugn och ro på vattnet. 

För den äventyrslystne finns det gott om aktiviteter att utforska. Vintertid lockar de omgivande bergen till skidåkning och snowboardåkning i några av Sveriges bästa skidorter. I närheten finns också möjligheter till snöskoteråkning, längdskidåkning och isfiske för den som vill prova på något nytt.

Upptäck kultur och historia: Jamtli, Jämtlands läns museum, tar dig med på en resa genom tiderna och belyser regionens historia och kultur. Besök även Frösö kyrka, en unik medeltida kyrka med egen kyrkstad.

Prova på fritidsaktiviteter: Testa fiskelyckan i Storsjön, ta ett svalkande dopp i Badhusparken eller spela en runda golf på Östersunds Golfklubb. På vintern lockar skidbackarna i Kungsberget och Bydalen med härliga nedfarter.

Njut av stadspulsen: I centrala Östersund hittar du mysiga butiker, trevliga caféer och goda restauranger. Promenera runt på gatorna och njut av atmosfären eller ta en fika på en av de charmiga uteserveringarna.

Pendling i Östersund

När det kommer till att pendla i Östersund så är det oftast smidigt och bekvämt. Staden är relativt kompakt och trafiken är generellt sett inte särskilt hektisk. De som pendlar till och från arbetet kan välja mellan att ta bilen, cykeln eller kollektivtrafiken. Bussnätet täcker stadens olika delar och om man bor i utkanten av staden finns möjligheten att pendla med regionbussar.

Resguider för Östersund:

För mer information om ditt besök i Östersund, kan du besöka följande webbplatser:

  • Visit Östersund: https://visitostersund.se/
  • Östersunds kommun: https://www.ostersund.se/