Lediga semesterbostäder i Stora Essingen

Lediga semesterbostäder i Stora Essingen

Hitta ditt perfekta semesterboende i Stora Essingen

3 Bostäder funna

Lediga semesterbostäder i Stora Essingen

Stora Essingen: En grön oas mitt i Stockholm

Stora Essingen är en ö i Mälaren mitt i centrala Stockholm. Ön är känd för sin vackra natur, lugna atmosfär och goda kommunikationer till resten av staden. Här hittar du allt du behöver för en bekväm och trivsam vistelse, oavsett om du är på jakt efter en kort weekend eller ett längre boende.

För den som vill njuta av naturen finns det fina promenadstråk längs vattnet och grönområden att utforska. Passa på att ta en avkopplande promenad längs Essingestråket och njut av den vackra skärgårdsmiljön. För den som är intresserad av vattensport finns det också möjlighet att paddla kajak eller segla i närheten av ön.

Vad man kan göra på Stora Essingen

Njuta av naturen: Stora Essingen har många fina grönområden, parker och badplatser. Promenera eller cykla längs Mälarens strand, besök den vackra Essingens Kyrka eller koppla av i Luxparken.
Bada och sola: Stora Essingen har flera badplatser, både med sandstrand och klippbad. Du kan bada i Långholmen, Oxhålsbadet eller Lilla Essingebadet.
Ta en båttur: Från Stora Essingen kan du ta båt till centrala Stockholm eller till andra öar i Mälaren.

Pendling

Pendling till och från Stora Essingen är smidigt och bekvämt. Ön är väl förbunden med Stockholms innerstad genom både bussar och spårvagn. Resan tar vanligtvis inte mer än 15–20 minuter beroende på var i Stockholm du ska åka.

Stora Essingen är väl anslutet till resten av Stockholm med kollektivtrafiken. Det finns busslinjer som går till och från ön och tunnelbanan stannar på Kungsholmen, ca 10 minuters promenad från Stora Essingen.

Det är enkelt att ta sig runt på Stora Essingen till fots eller på cykel. Det finns cykelvägar och gångstigar över hela ön. Man kan också ta buss eller taxi.