Lediga semesterlägenheter i Gamla stan

Lediga semesterlägenheter i Gamla stan

Hitta ditt perfekta semesterboende i Gamla stan

10 Bostäder funna

Lediga semesterlägenheter i Gamla stan

Gamla stan: Historisk och charmig stadsdel i centrala Stockholm

Gamla stan, även känd som "Staden mellan broarna", är Stockholms äldsta stadsdel och en av de mest välbevarade medeltida stadskärnorna i Europa. Här kan du vandra genom charmiga gränder och kullerstensgator, uppleva medeltida byggnader och en unik atmosfär. Gamla stan har en perfekt mix av kultur, shopping och sevärdheter. 

Vad man kan göra i Gamla stan

Upptäck historien: Gamla stan är full av historiska sevärdheter. Besök Stockholms slott, Storkyrkan, Nobelmuseet eller Medeltidsmuseet för att lära dig mer om Stockholms historia.
Shoppa: Gamla stan har ett utbud av unika butiker och souvenirbutiker. Hitta hantverk, antikviteter, kläder och smycken i de små butikerna på de smala gatorna.
Ät och drick: Gamla stan har många mysiga caféer och restauranger som serverar traditionell svensk mat och internationella rätter. Prova på köttbullar och lingonsylt på en klassisk svensk restaurang eller njut av en fika på ett charmigt café. Eller varför inte äta på Viking restaurangen ”Aifur Krog & Bar”?
Njut av kulturen: Gamla stan har en livlig kulturscen med gallerier, teatrar och konserthus. Besök Kungliga Dramatiska Teatern eller Fotografiska för en kulturell upplevelse.
Ta en båttur: Ta en båttur genom Stockholms skärgård och njut av utsikten över Gamla stan från vattnet.

Pendling till och från Gamla stan

Det finns tunnelbanestationer (T-Centralen och Gamla stan) i närheten och många busslinjer som stannar i området. Så pendlingen till och från området är enkelt. 

Det är även enkelt att ta sig runt i Gamla stan till fots. De flesta sevärdheter ligger inom gångavstånd från varandra. Man kan också ta en guidad tur eller en hop-on hop-off buss för att se allt som Gamla stan och Stockholm har att erbjuda.