Möt Max - kund hos Guestit

By Olof KernellSeptember 16, 2022
Möt Max - kund hos Guestit
Möt våra värdar

Alla Guestit-värdar har sin egen historia om varför de väljer att hyra ut sitt hem. Idag träffar vi Max som tog hjälp av Guestit när han var översvämmad med jobb men inte hade tillräckligt med pengar för att åka iväg på en efterlängtad resa.

Hur länge har du varit en del av denna typ av delningsekonomi?

”Jag började använda mig av Airbnb för snart fyra år sedan. Från början använde jag det som ett komplement till hotell och vandrarhem när jag reste och det var svårt att hitta boende. Då fastnade jag direkt, att bo i ett autentiskt hem gör så mycket för resan. Efter ett tag testade  jag att lägga upp min egen lägenhet för uthyrning samtidigt som jag åkte bort. Det blev dock bara två uthyrningar innan jag ledsnade. Jag upplevde det hela som rätt krångligt med allt som behövde fixas runt omkring uthyrningarna.”

När kom Guestit in i bilden?

”I våras hade jag och ett gäng kompisar bokat en resa till Kiev. Vi är gamla vänner som fortfarande håller ihop men det är inte så ofta vi kan ses allihopa på samma gång. En av våra vänner skulle fylla 30 år och det blev ett perfekt tillfälle att samlas och fira honom. Vi hade bokat långt i förväg men när det började närma sig avfärdsdatum hade jag i princip slut på pengar den månaden, eller i alla fall långt ifrån tillräckligt för flera dagar på resa. Tanken hade slagit mig att hyra ut min lägenhet i några dagar på Airbnb, men jag kände att jag inte riktigt hade tid med allt jobb som det innebar att genomföra detta. En vän till mig tipsade då om att använda Guestit. De hjälpte mig att hyra ut lägenheten i tio dagar, några dagar innan och under själva resan, vilket hjälpte mig enormt eftersom jag då hade möjlighet att följa med och fira min vän ordentligt, samtidigt som jag inte behövde stressa innan avresan. Jag kunde åka iväg på semester utan att egentligen göra av med några pengar, eftersom jag fick tillbaka massa i och med uthyrningen.”

Vad tycker du om tjänsten?

”Personligen tycker jag att det absolut bästa med att använda Guestit är att jag slipper ta en massa beslut och överväganden själv, jag kan överlåta det till dem som har koll och egentligen bara vänta på tillskottet på kontot. Jag slipper städa, fundera över hur mycket jag ska ta i hyra, oroa mig över kommunikationen med gästen eller anpassa mig till att lämna nycklar. Det enda jag behöver göra är att plocka dom grejerna som jag är extra rätt om. Med Guestit försvinner allt fixande och alla frågor jag egentligen inte har tid för. Är jag sugen på att lämna mitt hem några dagar, behöver jag pengar, ska jag ändå åka bort? Nu i jul till exempel kommer jag att hyra ut lägenheten genom dem då jag åker till familjen i Jämtland. När jag ändå är borta så kan gärna någon annan få ta del av och njuta av mitt läge i Stockholm. Dessutom tjänar jag lite välbehövliga extrapengar till julklappar och för att kunna ta till vara på ledigheten samt det viktigaste - att åka mycket skidor.”


Vad är det bästa med ditt hem?

”Det kanske låter konstigt, men det är som ingen enskild grej, jag tycker om allting. Byggnaden är från 1920 så den har den där äldre, unika känslan. Lägenheten är på 40 m², mysig och otroligt välplanerad med stora fönster, vackra detaljer och fina trägolv. Läget i min del av Vasastan är väldigt lugnt men det är samtidigt centralt och det tar bara fem minuter att gå till tunnelbanan vid Odenplan och ungefär samma tid att ta sig till Hagaparken för att andas lite natur. Jag är ju ändå från Jämtland så det är viktigt för mig att inte känna mig instängd i stadsmiljöer, men jag tycker jag får det bästa av två världar här; stadspuls och nära till större grönområden.”

Är du också sugen på att resa bort utan att det ska bränna ett massivt hål i plånboken? Eller skaffa dig en passiv inkomst för att kunna förverkliga något du har drömt om? 

Besök www.guestit.se för att ta reda på vad ditt hem kan vara värt.

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum