Hur hyr man ut hus?

By FilippaApril 16, 2024
Hur hyr man ut hus?

Allt fler husägare har sett fördelarna med att hyra ut sitt hus till företag eller till andra privatpersoner. Genom att hyra ut ett hus som du själv inte har användning för kan du hjälpa andra att hitta tillfälliga boenden och samtidigt tjäna pengar på processen. 

Med hjälp av Guestit slipper du allt krångel som traditionell uthyrning innebär. Vi tar hand om hela uthyrningsprocessen åt dig och sköter även annonsering, städning och fotografering av din bostad. 

Väljer du att använda dig av en plattform som Guestit ökar du chansen att få gäster till ditt hus. Till skillnad från hyresrätter och bostadsrätter behöver du som husägare inte ansöka om något tillstånd för uthyrningen. Däremot kan du fortfarande behöva betala skatt och moms, beroende på hur länge du hyr ut din bostad och vilka intäkter det genererar i. 

Så blir du värd hos Guestit

Att hyra ut sitt hus behöver inte vara svårt och jobbigt, men det förutsätter att du har en bra och trygg plattform att använda dig av. När du vill hyra ut ditt hus med oss trycker du bara på länken “Börja som värd” som du hittar högst upp på vår hemsida. 

Därefter fyller du i dina kontaktuppgifter och enkla uppgifter om din bostad. På så sätt kan du se hur mycket du kan tjäna på din uthyrning. Efter att du har gått vidare från detta steg är det bara att invänta kontakt från oss. Vi hör av oss till dig för att diskutera vår korttidsuthyrning och hur vi kan maximera dina intäkter. 
GuestitBlogsArtiklarHur hyr man ut hus?

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum