Fem viktiga tips för lyckad korttidsuthyrning

By Olof KernellFebruary 12, 2024
Fem viktiga tips för lyckad korttidsuthyrning
Många tror att handskas med korttidsuthyrning behöver vara något komplicerat men det gäller bara att knäcka koden. Det finns många trösklar när det kommer till att göra korttidsuthyrning lönsamt men dessa är inga hinder som inte går att ta sig över. Exempelvis så medför korttidsuthyrning utmaningen att man behöver ha flera bokningar under en kortare tid. Lyckligtvis går detta att lösa, och med rätt marknadsföring och underhåll blir det möjligt att flera kortare bokningar genererar samma intäkt som en längre bokning. Här kommer fem tips för dig som bestämt sig för att ge sig in i korttidsuthyringsbranchen!

1. Tänk noggrant igenom minimikravet för antalet nätter.
När man ger sig in i korttidsuthyrningsmarknaden är det viktigt att bestämma ett minimikrav för antalet nätter en gäst måste stanna för att få hyra din bostad. Även om man kan tro att det avleder gäster som bara vill stanna i en natt eller två, så kan det visa sig vara mer lönsamt i det långa loppet. Exempelvis, om man tackar ja till en en-nattsbokning i mitten av veckan kommer det att förhindra andra gäster, som vill hyra lägenheten för hela veckan, från att boka. Genom att sätta ett minimikrav garanterar du att varje bokning av ditt boende tillför ett högre värde.

2. Känn till vad som händer i närområdet.
Det kan vara svårt att hyra ut bostäder under lågsäsong då det finns färre potentiella kunder. Detta behöver dock inte betyda att korttidsuthyrning inte längre är aktuellt bara för att det är en regnig höstdag i Stockholm. Det man inte får glömma är att livet i städerna fortsätter fast än att det är lågsäsong och det sker olika event som kan locka de som är intresserade. Många är villiga att boka en weekend till staden där ens favoritlag spelar en match eller ens favoritartist ska hålla en spelning. Genom att ta sig tiden att söka upp dessa evenemang kan man marknadsföra sig till de som i stunden letar efter ett korttidsboende.

3. Försäkra dig om att bostaden är välskött.
Om man hanterar flera bostäder som används för korttidsuthyrning är det enkelt hänt att någon av de halkar efter gällande underhåll. Detta kan förhindra din framgång på korttidsuthyrningsmarknaden. Ta den tid som behövs för att försäkra dig om att bostaden/bostäderna är rena och redo ifall det skulle dyka upp en sista-minuten-bokning. Väldigt många av bokningarna kommer att göras bara några dagar innan själva incheckningen så det gäller att alltid vara redo. Trots allt vill man inte förhindra en kund från att boka just din bostad bara för att lägenheten inte är iordninggjord.

4. Undersök vilka människor som troligtvis blir dina kunder.
Det är massa av olika människor som använder sig utav korttidsuthyrning. Det kan exempelvis vara affärsresenärer eller en grupp av vänner som är på semester. Genom att veta till vilken kategori dina gäster troligtvis kommer att tillhöra, kommer du kunna förbereda bostaden så att den sticker ut och bli mer attraktiv för dina kunder. Om lägenheten ligger i ett område som inte är så populärt bland barnfamiljer kan det vara lägligt att överväga om man ska köpa möbler som familjer värderar högt, som exempelvis en spjälsäng eller en barnstol. Om lägenheten istället har många affärsresenärer kan de attraheras av snabbt wifi och bra uppkoppling.

5. Överträffa kundernas förväntningar.
När du hyr ut en bostad under kort tid kan det bli lockande att skära ner på kostnaderna vilket resulterar i sämre service. För varför ska du anstränga dig för gäster som endast stannar i ett par dagar? Detta är fel inställning att ha då korttidsuthyrningar kan leda till längre hyreskontrakt eller återkommande gäster. Genom att överträffa kundens förväntningar kommer du öka chanserna för att gäster väljer att använda sig av din bostad/ dina bostäder igen.

För att lyckas med korttidsuthyrning måste man vara beredd på att det tar mycket energi, man bör dessutom ha ett öga för detaljer. Ibland kan det vara svårt att hitta tid till städning, hantering av bokningar och hålla sig uppdaterad om vad som händer i närområdet. Om du vill ha hjälp så tar vi på Guestit gärna hand om uthyrningen så att du kan slappna av och ägna din tid åt annat. Vi hanterar allt från att se till att bostaden blir bokad till att den är skinande ren i alla lägen!
GuestitBlogsNyheterFem viktiga tips för lyckad korttidsuthyrning

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum