Positiv påverkan av Taylor Swifts besök i maj 2024!

Positiv påverkan av Taylor Swifts besök i maj 2024!

By Mattias LambergMay 17, 2024
Positiv påverkan av Taylor Swifts besök i maj 2024!
Posivit påverkan av Tylor Swifts besök! 

Påverkan av Taylor Swift-konserter i Stockholm på STR-marknaden är intressanta att dela med sig av. Lite skryt måste vi också ta med eftersom vi är så stolta över våra kollegors insatser denna vecka och under hela maj månad!

Efter en negativ marknadsutveckling för RevPAR under Q1 jämfört med förra året når marknadens RevPAR och sålda STR-nätter nya rekordnivåer i Stockholm under maj månad. Vi gläds väldigt mycket över att se denna positiva trend för alla marknadsaktörer.

Guestit överträffar marknadens RevPAR med över +40% för maj månad och cirka 250% för toppnätterna under den kommande helgen, 17–19 maj. Guestits genomsnittliga RevPAR under denna vecka i Stockholm är +3300 SEK jämfört med marknadens RevPAR på cirka 1400 SEK. Se GRAF nedan där grått representerar Guestit-portföljen och rött representerar marknadens genomsnitt. Det är tydligt att de flesta marknadsaktörer kraftigt underskattar efterfrågan under Taylor-veckan. Vi är naturligtvis mycket stolta över att se att Guestits prissättningsstrategi verkligen lönar sig när efterfrågan är hög, säger VD, Olof Kernelll.

En highlight är en uthyrning  till ett dyngspris på 25 000 SEK/natt för en 2BR-lägenhet på Södermalm. Detta är naturligtvis en outlier, men en nöjd Guestit-kund och fastighetsägare nådde alltså över 25 000 SEK per natt (!) under Taylor-veckan.


Graf där grå linje visar Guestits portfölj och röd linje visar marknaden 
 

GuestitBlogsNyheterPositiv påverkan av Taylor Swifts besök i maj 2024!

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum