Hur mycket får jag hyra ut min bostad för?

By FilippaApril 16, 2024
Hur mycket får jag hyra ut min bostad för?

Med korttidsuthyrning kan du tjäna pengar på din bostad under perioder då du själv inte har användning för den. Hur mycket du kan hyra ut din bostad för beror bland annat på vilket område bostaden ligger i, hur stor den är och vilka betyg den fått från tidigare gäster.

Det sistnämnda gäller endast för dig som har hyrt ut bostad med oss tidigare. Med Guestit får du tillgång till ett mycket avancerat system som sköter hela prissättningen åt dig. Det innebär att du själv inte får bestämma hur mycket bostaden ska hyras ut för, utöver möjligheten att sätta ett lägsta pris per dag.

Med våra moderna och högteknologiska lösningar kan du dock vara säker på att du kommer tjäna upp till 50 % mer än vid traditionell uthyrning. I vissa fall kan dina intäkter från uthyrningen behöva beskattas och ska då registreras i din deklaration som kapitalinkomst. 

Så fungerar vår prissättning

Vårt mål är att du som uthyrare ska kunna tjäna bra på korttidsuthyrning för företag och privatpersoner, samtidigt som vi vill att det ska vara smidigt och enkelt att få tillgång till en bostad när man behöver. Vår prissättning är framtagen för att förenkla för alla parter och inkluderar både insamling av marknadspriser från hela Europa, såväl som analyser och jämförelser med liknande objekt i området. 

På så sätt kan vi sätta ett grundpris som gäller för 365 dagar framåt i tiden. Efter att vi har satt grundpriset tittar vi också på områdets och objektets beläggningsgrad, för att på så sätt skräddarsy prissättningen och maximera dina vinster. 


GuestitBlogsArtiklarHur mycket får jag hyra ut min bostad för?

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum