När kan hyresvärden säga upp hyresavtalet?

By FilippaApril 16, 2024
När kan hyresvärden säga upp hyresavtalet?

Om du hyr din bostad i första hand har du något som kallas för besittningsskydd. Det innebär att hyresvärden inte har rätt att säga upp ditt avtal, om du inte har gjort större överträdelse i avtalsvillkoren. När du hyr en bostad i andrahand, till exempel via korttidsuthyrning, finns inget sådant skydd för hyresgästen. I praktiken innebär det att hyresvärden kan säga upp hyresavtalet när de själva vill och utan att behöva särskilda skäl. Däremot måste båda parter respektera eventuell uppsägningstid.  

Reglerna för uppsägning ser således olika ut beroende på om det är en hyresrätt eller bostadsrätt som du hyr ut, samt om du hyr ut i första hand eller i andrahand. Med Guestit korttidsuthyrning kan du snabbt och enkelt hitta bostäder i ett område som passar dig, till exempel Stockholm, Göteborg eller Åre. 

Uppsägning av avtal - Guestit

Att hyra en bostad med hjälp av Guestit är mycket enkelt och smidigt. På vår hemsida kan du bläddra mellan otaliga bostäder för att hitta en som passar dig och dina preferenser. Innan du gör en bokning med oss är det viktigt att du läser igenom bokningsvillkoren. Det finns nämligen två situationer som kan innebära att avtalet sägs upp och att du behöver lämna bostaden. 

Att bryta mot avtalsvillkoren kan innebära att du inte längre får bruka bostaden. Det handlar exempelvis om att ni är fler i bostaden än vad ni har bokat för eller om fester och tillställningar anordnas utan överenskommelse med hyresvärden. På vår hemsida kan du läsa de fullständiga villkoren - för bokning av en bostad med större trygghet!

Du är också välkommen att höra av dig till oss, så berättar vi mer om våra tjänster och guidar dig rätt. 


GuestitBlogsArtiklarNär kan hyresvärden säga upp hyresavtalet?

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum