Vad är Airbnb?

By FilippaApril 16, 2024
Vad är Airbnb?

Airbnb är idag ett av de vanligaste sätt för människor att hitta bostäder för korttidsuthyrning. Istället för traditionella hotell med små rum erbjuder airbnb vanliga bostäder som du kan hyra under kortare eller längre perioder. Dessa plattformar har blivit mycket uppskattade och populära runt om i världen, men ännu är det många som inte vet vad Airbnb innebär och hur man kan använda sig av det till sin fördel. 

Hur fungerar Airbnb?

Enkelt förklarat kan man säga att airbnb är en bokningssida eller plattform som du kan använda dig av när du vill hitta boende i ett specifikt område eller stad. Till skillnad från vanliga hotell kan du själv välja bostadstyp att hyra, till exempel lägenheter, rum, villa eller småhus. Bostäderna hyrs ut av både privatpersoner och företag, där privatpersoner står för de flesta alternativ. 

Fördelar med airbnb

Hur fungerar det då i praktiken och vilka fördelar finns med att välja Airbnb istället för hotell? Airbnb fungerar som en tredje hand mellan den som hyr och den som hyr ut sin bostad. Till plattformen kan du vända dig om du får problem med uthyraren, när du ska göra din betalning eller om det är något som inte stämmer med annonsbeskrivningen. 

All kontakt hanteras av airbnb, vilket innebär att hyresvärd och hyresgäst sällan kommunicerar med varandra. Airbnb passar för dig som söker ett kortare eller längre boende. Genom att hyra en privat bostad kan du uppleva känslan av att “känna dig hemma”, vart i världen du än befinner dig. 

Hos oss på Guestit finns fina, hemtrevliga och moderna bostäder i Göteborg, Stockholm och Åre. Kontakta oss idag så berättar vi mer!

GuestitBlogsArtiklarVad är Airbnb?

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum