Vad ingår i hyra av hus?

By FilippaApril 16, 2024
Vad ingår i hyra av hus?

Funderar du på att hyra ut din villa eller letar du kanske efter ett hus att spendera sommaren i? I Sverige finns det många vackra och natursköna småhus, villor och radhus till uthyrning. Vad som ingår i samband med att du ska hyra hus beror bland annat på vilken tjänst du använder dig av, om bostaden hyrs ut möblerad eller inte, samt vad du och hyresvärden kommer överens om. 

När det kommer till korttidsuthyrning väljer de allra flesta att hyra ut sina hus möblerade. Det innebär att du som hyresgäst inte bara får tillgång till möbler som säng, soffa och matbord, utan att även köksgeråd, städartiklar, sängkläder och porslin finns tillgängliga. Ett möblerat hus ska kunna användas direkt och det enda gästerna behöver göra är att packa upp sina egna väskor. Ska huset hyras ut under en längre period och fungera som en mer permanent bostad vill många ta med sig sina egna möbler och föredrar således ett omöblerat hus. 

Vad gäller för driftkostnaderna? 

Ett vanligt missförstånd är att driftkostnaderna ska betalas av uthyraren, men under tiden du hyr huset är det du som får stå för den mängd el, vatten och värme som du förbrukar. För att det ska vara lättare för dig som kund har vi på Guestit redan räknat in alla kostnader. Det pris du ser på vår webbplats är det pris som du kommer få betala. 

I bostadsbeskrivningen på hemsidan kommer du också kunna se vad som ingår i just det boende som du är intresserad av. Det kan till exempel handla om värme och bredband, men också om hårtork, galgar eller schampo. 
GuestitBlogsArtiklarVad ingår i hyra av hus?

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum