Vad ska finnas när man hyr ut möblerat?

By FilippaApril 16, 2024
Vad ska finnas när man hyr ut möblerat?

Allt fler väljer idag att hyra ut sina bostäder möblerade och det finns goda orsaker till varför. När det kommer till korttidsuthyrning är målgruppen en annan än när det gäller längre uthyrningsperioder. Många av hyresgästerna som letar sig till Guestit är i behov av en tillfällig bostad under en kortare period. 

Det kan till exempel handla om behov av en bostad för semester, tillfälligt arbete eller studiebesök i landet, såväl som en trygg sovplats för genomresande. Att bostaden är möblerad är således mycket viktigt för gästernas komfort och bekvämlighet. 

Vad ska då ingå för att en bostad ska kunna räknas som möblerad? I stora drag kan man säga att bostaden bör vara utrustad med de föremål som man vanligtvis använder sig av till vardags, till exempel säng och sängkläder, soffa, köksgeråd och städartiklar. Även kyl, och frys, mikro om en sådan finns tillgänglig, bestick och porslin, samt vattenkokare, matbord och dammsugare räknas in. 

Räcker det inte med enbart möbler?

Ett vanligt missförstånd är att en möblerad bostad endast behöver inkludera större möbler, till exempel säng, soffa, matbord och stolar, men så är inte fallet. För att din bostad ska kunna hyras ut möblerad behöver du se till att den är fullt utrustad. Kunder som hyr objektet ska kunna sätta ner sin väska och börja använda bostaden till fullo direkt. 

Vill du veta mer om hur vår korttidsuthyrning fungerar eller letar du efter en trygg plats att bo på under din vistelse? På Guestit har vi lång erfarenhet och stor kompetens inom korttidsuthyrning, för att på så sätt garantera både trygghet och säkerhet för uthyrare såväl som kunder. 


GuestitBlogsArtiklarVad ska finnas när man hyr ut möblerat?

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum