Vilka regler gäller vid uthyrning av bostadsrätt?

By FilippaApril 16, 2024
Vilka regler gäller vid uthyrning av bostadsrätt?

Som ägare till en bostadsrätt har du vanligtvis större frihet än en hyresrättsinnehavare vid uthyrning av bostaden. Störst frihet har den som äger hela fastigheten, till exempel en villa eller ett småhus. Innan du lägger ut din bostadsrätt för korttidsuthyrning på Guestit är det viktigt att du ansöker om ett uthyrningstillstånd hos din BRF. Ett uthyrningstillstånd är ett godkännande från BRF:en som styrker att de accepterar andrahandshyresgäster. 

Uthyrningstillstånd är viktigt för att du ska kunna hyra ut din bostad på ett tryggt och lagligt sätt. Att ansöka är mycket enkelt och det enda som krävs är att du kontaktar din bostadsrättsförening och förklarar hur länge du ska hyra ut, till vem bostaden ska hyra ut till och hur länge uthyrningen planeras löpa. 

Vad behöver man tänka på innan annonsering?

Ska du hyra ut din bostadsrätt på egen hand, till exempel via en annonssida, har du en hel del att stå i. Du kommer bland annat att behöva formulera ihop en snygg annons, ta fina bilder och samtidigt se till att du tar skälig hyra för bostaden.

Genom att välja korttidsuthyrning med Guestit slipper du alla traditionella problem som kommer med bostadsuthyrning. Det enda du behöver göra är att registrera din bostad och vi tar därefter hand om resten. Det inkluderar allt från fotografering av bostaden till annonsering och hantering av nycklar och kundkontakter. 

Det vi behöver från dig är således endast ett uthyrningstillstånd från din BRF och information om bostaden. Kom ihåg att ett uthyrningstillstånd vanligtvis behöver uppdateras årligen. 

Vill du börja hyra ut din bostadsrätt eller letar du efter en trevlig bostad att hyra? Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en lösning som passar dina behov och önskemål!


GuestitBlogsArtiklarVilka regler gäller vid uthyrning av bostadsrätt?

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum