5 anledningar att hyra ut ditt hem i vinter

By Olof KernellFebruary 12, 2024
Vintern närmar sig med stormsteg och delningsekonomin är här för att stanna. Vad har dessa två faktum gemensamt kan man fråga sig? Om du inte redan är en av dem som hyr ut ditt Stockholmshem på Airbnb och liknande plattformar presenteras här fem anledningar till varför det är en utmärkt idé att börja med det. För dig som redan tagit steget, se detta som en bekräftelse på att du är på rätt väg!1. Unna dig en välbehövlig paus från vintern
Trots att många av oss är rutinerade vinteröverlevare är det svårt att värja sig från kylan, mörkret och dess inverkan på humöret och allmänna välmående. Förkylningar, trötthet, håglöshet och mindre socialt umgänge är några av de mer negativa effekter som kantar de svenska höst- och vintermånaderna. Många är vi som längtar efter att fly till en plats som garanterar påfyllning av D-vitamin och solljus. Saltvatten, djungelexpeditioner, goda drinkar, och lata dagar på stranden. Andra drömmer om att kunna utnyttja vintern till fullo. Krispig luft, backar fulla med pudersnö, afterski och bastu i goda vänners lag. Visst låter det fantastiskt att få komma bort från vintervardagen och andas ut, såväl på en strand som uppe på en krispig fjälltopp! Att resa bort stavas dock P-E-N-G-A-R, vilket möjligen inte finns i överflöd efter sommarens bravader. Men, misströsta icke! Se istället nästa punkt.

2. Tjäna pengar till reskassan
Är du borta, var det än må vara, står ditt hem tomt och redo att ta emot gäster, och redo att tjäna lite extrapengar till dig. När du hyr ut ditt hem kan du tjäna en välbehövlig slant som hjälper dig hela vägen till ditt tropiska drömresemål, eller kanske en weekendresa i Europa. Det är heller ingen dum idé att spendera några dagar hos en kär vän eller ta lite kvalitetstid hemma hos familjen, och använda pengarna du tjänar vid ett senare tillfälle. Använder du dig dessutom av Guestit, hjälper vi dig att öka inkomsterna från din uthyrning med upp till 50%, således ännu mer klirr i kassan.

3. Slipa på betygen
Precis som Gyllene Tider sjunger, är juni, juli, och augusti högsäsong för turism i Stockholm. Nära 1,6 miljoner övernattningar ägde rum på kommersiella boendeanläggningar i juli i år, vilket är högsäsongens toppmånad. Stockholm växer varje månad som internationellt resmål, där utomeuropeiska besökare från framförallt USA, Indien och Kina står för största delen av ökningen. Trenden har noterats även bortom högsäsongen, särskilt då vinterturisterna blir fler och fler. Många som inte är vana vid vårt vackra Stockholm och nordiska klimat anser det vara exotiskt med snö och kyla, vilket kan förklara varför spanjorer och kineser gladeligen går och fryser på gatorna i Gamla Stan i december. Upplevelsen oavsett säsong är såklart som bäst i ett riktigt hem och inte på hotell. Fina betyg på din Airbnb är synonymt med att klättra i rankning, vilket i sin tur leder till ett mer eftertraktat hem och därmed fler gäster som vill övernatta hos dig. Nu är alltså ett gyllene tillfälle att hyra ut din bostad och få upp betygen lagom till sommaren, eller om du är snabb, redan till julsäsongen.

4. En husvakt, som betalar dig!
Det här med att lämna sitt hem är inte alltid en enkel sak. Särskilt besvärligt kan det vara om du har djur eller växter hemma som lider när ingen är hemma och sköter om dem. Blir du borta ett längre tag under vintern kan det vara bra att hålla huset varmt, och såklart ligger tanken om risk för inbrott och gnager i en vrå. Vi har ett litet tips! Hyr ut ditt hem så slipper du gå och grubbla mer över sådana oväsentligheter. Det går inte att kalla det annat än en fördelaktig deal när du får en husvakt som tar hand om katten, vattnar dina växter samtidigt som DU får betalt för det!

5. Bäst av allt - låt någon annan göra jobbet åt dig!
Om du har tänkt hyra ut din lägenhet men är lagd åt det mer oplanerade hållet och föredrar att kunna ta spontana beslut, uppstår en hel radda ytterligare bekymmer när det väl gäller. Vem välkomnar gäster, ger dem nyckeln och ser till att deras tid i ditt hem blir en förstklassig vistelse, om du ligger och filosoferar över uttrycket ”mañana, mañana” i en solstol på andra sidan jordklotet? Den goda nyheten (OBS det finns inga dåliga!) är att du kan lägga över all möda på oss här på Guestit. Vi tar hand om ditt hem genom att alltid utföra en gedigen gästgranskning och identitetskontroll. Vi erbjuder professionell städning av hotellstandard och gör huskontroll efter varje städning. Nöjda och glada gäster innebär som konstaterat toppbetyg, varför vi ser till att hålla dem på strålande humör. Du behöver inte tänka på att vara tillgänglig för gästers frågor, välkomna dem eller lämna nycklar personligen, vi gör det åt dig! Allt du behöver fokusera på är att packa resväskan och leva enligt din nya filosofi - ta det lugnt och skjut upp alla måsten på obestämd framtid!

GuestitBlogsNyheter5 anledningar att hyra ut ditt hem i vinter

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum