Del 1: Delningsekonomin och dess framfart

By Olof KernellFebruary 12, 2024
Del 1: Delningsekonomin och dess framfart
Den ständigt växande delningsekonomin återfinns numera i nästan alla branscher. Det kan vara allt från läroböcker och festklänningar till bostäder och transportmedel. Framtiden ser mycket ljus ut för ”sharing economy” och det förefaller väldigt logiskt då det medför många fördelar; inte minst vad gäller priset.
Privat bostadsuthyrning sopar nuförtiden banan med hotellindustrin. Här är lite intressant statistik för Airbnb år 2018 som tydliggör detta:

• Över 4.5 miljoner Airbnb-bostäder globalt i 81,000 städer
• Över 300 miljoner incheckningar över en 10-årsperiod
• 41 miljarder dollar i intäkter för Airbnb-värdar

Marknaden växer stadigt medan färre och färre väljer traditionella boenden – om du ännu inte provat ett Airbnb-boende är det mycket troligt att någon vän eller kollega gjort det. Detta uppsving har också lett till att korttidsuthyrning har kommit att bli den fastighetsinvesteringskategori som generar klart högst avkastning. Vad ligger egentligen bakom denna lavinartade utveckling?

Varför använder fler & fler Airbnb?De primära anledningarna till att folk förändrar sitt sätt att resa är priset, den autentiska upplevelsen och de ökade möjligheterna till att hitta ett bra läge. Samtidigt kan vi se att den skara som ännu inte använder Airbnb helt enkelt inte hört talas om det.

Är det verkligen billigare än hotell?


 
Denna grafik visar att den globala genomsnittliga skillnaden mellan Airbnb och hotell är 100 dollar/natt. I Europa skiljer 105 och i U.S.A hela 115 dollar. Airbnb-resenärer kan spara en stor slant genom tjänsten, vilket alltså är den primära anledningen till den stora marknadsexpanderingen. Detta exempel påvisar tydligt det fördelaktiga med Airbnb och delningsekonomi. 

Delningsekonomin är inte bara ekonomiskt gynnsam; i en värld där det är livsviktigt att vi värnar om de resurser vi har kvar är den också nödvändig. Att bidra till en mer gemensam konsumtion är att bidra till en mer hållbar framtid.
GuestitBlogsNyheterDel 1: Delningsekonomin och dess framfart

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum