Få dina gäster att trivas, vinter-style!

By Olof KernellFebruary 12, 2024
Hur du får dina gäster att trivas hemma hos dig, vinter-style!Resenärer som väljer Airbnb framför att bo på hotell gör detta just på grund av att de uppskattar att känna sig som hemma även när de besöker andra orter. Den där hemma-känslan väger ofta tyngre än de något mer fixade hotellmiljöerna. Därför gäller det att lägga vikt vid att skapa stämning och få ditt hem att kännas välkomnande och personligt. Med små medel kan du sticka ut bland andra på Airbnb – här är våra tips på hur du kan gå till väga nu när tiderna går i kylan och mörkrets tecken!

Varm dryck smälter hjärtan
Tänk dig att vandra gata upp och gata ned på isbeklädda gator, ta långpromenader på djurgården eller springa från ett museum till ett annat. Det är kallt och vindarna är hårda men man vill ju gärna hinna med så mycket som möjligt. Tänk dig att efter en sådan dag komma hem och kura ned dig i soffan med en filt och en kopp varm choklad.  En än mer tidsenlig värd vet att glögg och pepparkakor passar som handen i handsken en mörk vinterkväll. Variationerna är många men det viktigaste kanske ändå är att se till att de mest essentiella dryckerna finns på plats när gästerna anländer. Att livselixiret kaffe och ett utbud av te redan finns till hands är ett stort plus för trötta morgnar eller vid ankomsten efter en lång resa.

Underhållning i hemmets trygga vrå
Något som en del kanske inte tänker på är att hur kul man än har som besökare i en annan stad, och hur mycket det än finns att se, räcker ibland inte energin till för att vara aktiv 24/7. Trivs man där man bor kan det vara än mer lockande att stanna inne en kväll och ta ett break från restaurangbesök eller barhoppande. Som värd kan man vara förberedd genom att se till att det finns ett utbud av DVD-filmer, böcker och spel som ligger framme. Är du en person som vill gå det extra steget, kan svenska, klassiska filmer med engelska undertexter vara ett hett tips. På så vis har dina gäster möjlighet att ta del av svensk kultur som de annars kanske skulle ha svårt att få tag på, direkt från din soffa.Och Gud sade: ”Varde ljus”
Belysning är A och O när mörkret faller innan någon ens har hunnit börja tänka på vad som ska ätas till middag. En vacker belysning behöver varken vara svår eller dyr att få på plats. Ljusslingor i alla former och färger går att hitta för en billig slant lite varstans och skapar ett stämningsfullt hem i ett nafs. Tryck ner i glasbrukar, accentuera din favoritmöbel, rama in spegeln eller låt dem enkelt hänga längs väggen – det går inte att göra fel med ljusslingor!

Låt näsan avgöra
Som bekant är doft något vi människor är svaga för. Den kan utgöra en central roll i valet av partner och kanske även när det kommer till att ge toppbetyg till senaste Airbnb-boendet. Ett hett tips är därför att utrusta dig med härliga dofter. När du lämnar ditt hem i andras händer är brandrisken det sista du vill bekymra dig om, skippa därför doftljus och allt som är förknippat med eld och satsa hellre på eteriska oljor eller doftpinnar. Apelsin, kanel, vanilj och ingefära passar bra på vintern, men roligast är att vara personlig - välj en doft som känns DU. Egna doftpinnar är dessutom väldigt enkla att göra.  1 dl vatten, 40 droppar eterisk olja och några grillpinnar i en vacker glasvas – voilà!

Nu när du har fått lite inspiration; ta och fundera och lägg en extra tanke på vad du själv skulle uppskatta och vad som skulle sticka ut för dig som gäst i någon annans hem. Sen är det bara att sätta igång att putsa på trivsamheten inför din kommande uthyrning. Det gör både dig och dina gäster gott!
GuestitBlogsNyheterFå dina gäster att trivas, vinter-style!

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum