Guestit lanserar ny operatörsmodell för BRF

By Olof KernellFebruary 12, 2024
Guestit lanserar ny operatörsmodell för BRF
Guestit har tagit fram en möjlighet för BRF-styrelser att tillåta korttidsuthyrning under säkra, kontrollerade former. Guestit ser till att föreningen behåller full kontroll i huset genom att garantera full försäkring, skötsamma gäster samt ett intäktstillskott från uthyrningen.Framtidens boende är tätt sammankopplat med den växande delningsekonomin där människor världen över öppnar upp sina hem för gäster - både för att kunna uppleva andra delar av världen men även för att täcka kostnader för att kunna bo i attraktiva och allt dyrare städer världen om. 

Guestit tror att nya möten där Du tar emot gäster hemmavid eller där andra öppnar upp sina hem för Dig berikar såväl den enskilde som samhället i stort. Vi vill vara en katalysator för att främja denna utveckling och möjliggöra ett mer flexibelt boende och större resursutnyttjande i bostadssektorn.

För att på allvar kunna låta bostadsägare dela sina hem i de större städerna, krävs att fler bostadsrättsföreningar öppnar upp för möjligheten att tillåta korttidsuthyrning. Historiskt sett har många föreningar med all rätt varit skeptiska på grund av dålig insyn, utebliven kommunikation, upplevd otrygghet m. m. 

Guestits nya operatörsmodell för BRF:er syftar inte bara till att minska alla dessa kända problem. Vi vill erbjuda en komplett lösning på problemen med en tjänst skräddarsydd för enbart BRF:er. Vi anser att transparens varar längst och tillser därför att föreningen i realtid kan följa vilka som bokar, vilka som bor och få insyn i de intäkter som bokningarna genererar. Vi har kapacitet att dela intäkterna mellan BRF och lägenhetsinnehavare och försäkrar uthyrningen upp till 8 miljoner kronor per gäst. Slutligen betjänar vi även en dygnet-runt öppen störningsjour dit föreningens medlemmar kan vända sig vid minsta möjliga problem eller frågor. 

Därtill har Guestit som enda bolag i Skandinavien ett partnerskap med uthyrningsplattformen Airbnb, vilket ökar tryggheten både för BRF och gäst då vi är i direkt kontakt med Airbnb och kan lösa uppkomna problem via direktlänk. 

Alla dessa åtgärder syftar till att hjälpa föreningar att komma bort från problemen med dagens smyguthyrning och istället låta sina medlemmar att hyra ut sina hem under ordnade, tillåtna former. Vi ser mycket positivt på att utforska detta samarbete i hemdelning samt erbjuda en trygg, smart och lönsam tjänst för landets BRF:er.

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum