Välkommen till "The Dungeon"

By Olof KernellFebruary 12, 2024
Välkommen till "The Dungeon"
Tänk dig en sen höstkväll, Du flanerar nöjd över Strömbron efter en trevlig middag i glada vänners lag. Fasadbelysningen från Stockholms slott skimrar i vattnet vid sidan av Dig och ljudet av människor och liv studsar från alla håll. Efter att Du vinkat åt den ståtliga högvakten, vikit av runt hörnet och tagit Dig upp för Slottsbacken, smyger Du in på en av de smala, för Gamla Stan typiska, gränderna invid. Väl framme vid rätt adress möts Du av en låg och mörk ekport utan fönster. Du tänker: ”Kan det verkligen vara här?” Jo, koden fungerade och Du smyger vidare in i ett trapphus och tar första dörren till höger.


Innanför porten möts Du av en hall med vita stenväggar som snart övergår till en trappa ner under jord. Skenet nedan spiraltrappan är varmt och Du lockas snabbt nedåt med ökande förväntan. Källarlägenheten som uppdagar sig är full av kandelabrar och kristallkronor, taket är högt och det doftar svagt av lavendel. Möblemanget blandar artonhundratal med moderna bekvämligheter, allt för en upplevelse utöver det vanliga. Någon har fantasirikt förvandlat en fuktig källarlokal till ett litet rike värdigt Tsar Nikolaj – och Du är välkommen. 

Med Guestit får Du chansen att se delar av Stockholm som annars är få förunnade. Vi vill visa hela spektrumet av staden och låta Dig uppleva det first hand, långt bortom alla generiska hotellrum och turiststråk. Vi älskar Stockholm – det kommer du också göra! 
GuestitBlogsNyheterVälkommen till "The Dungeon"

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum