Hur länge får jag hyra ut min bostadsrätt?

By FilippaApril 16, 2024
Hur länge får jag hyra ut min bostadsrätt?

Allt fler väljer att använda korttidsuthyrning av sina bostäder för att på så sätt tjäna pengar. Samtidigt finns det ett mycket stort behov av tillfälliga bostäder för människor som är på genomresa, letar efter ett tillfälligt boende eller som inte vill använda sig av klassiska hotellverksamheter. 

När du ska hyra ut din bostad finns det olika regler för hur länge du kan hyra ut din fastighet, beroende på om det är en bostadsrätt, hyresrätt eller villa. Här ska vi titta på vilka regler som gäller för dig med bostadsrätt och vad som är viktigt att tänka på. 

Uthyrning av bostadsrätt 

En av de främsta fördelarna med att hyra ut sin bostadsrätt för korttidsuthyrning är att det inte finns någon lag som bestämmer hur länge du får hyra ut den. För att en uthyrning ska vara möjlig behöver du dock se till att ha tillstånd från bostadsrättsföreningen.

Ett sådant tillstånd bör du ansöka om i god tid, för att på så sätt försäkra dig om att du kan lägga ut din bostad på Guestit. Bra att ha i åtanke är att tillstånd för uthyrning godkänns för ett år i taget. Det innebär att du behöver ansöka om ett nytt tillstånd efter ett år. 

Uthyrning med Guestit

Väljer du att hyra ut din bostadsrätt med Guestit slipper du det mesta krångel som uthyrning kan innebära. Vi ser till att ditt hem är i säkra händer och att du maximerar dina hyresintäkter. 

Samtidigt erbjuder vi professionell fotografering av din bostad, såväl som försäkring. Hos oss kan du själv välja hur länge du vill hyra ut din bostad - från några enstaka dagar och upp till flera månader. 


GuestitBlogsArtiklarHur länge får jag hyra ut min bostadsrätt?

Är du bostadsägare?

Hyr ut din bostad med Guestit och börja tjäna pengar idag.

Välj antal sovrum